Creatief met KAPLA


KAPLA is een bouwspel gebaseerd op geheel identieke plankjes waarvan de afmetingen overeenkomen met 3 diktes voor 1 breedte en 5 breedtes voor 1 lengte. Uren speelplezier gegarandeerd!

KAPLA plankjes zijn afkomstig van de 100% duurzaam beheerde pijnboombossen in Les Landes (Zuid-West Frankrijk). Het gebruikte hout is geheel natuurlijk en onbehandeld.

Dankzij de eenvoud en de speciaal bedachte afmetingen, laat dit spel het toe de meest grandioze gebouwen of gigantische bouwwerken zonder limiet te realiseren. Het is een uniek concept met een simpele boodschap: hoe minder 'informatie en regels' het spel zelf geeft, hoe meer ruimte er is voor eigen creativiteit en interpretatie. Van bruggen tot kastelen en van metershoge torens tot aan een grote leeuw, alles is mogelijk! En dat geeft uren speelplezier voor jong en oud.
Enfant_joue
Spelen met KAPLA stimuleert niet alleen je creativiteit en fantasie maar ook je ruimtelijk inzicht en geometrie. Daarnaast is evenwicht en symmetrie iets wat hierbij verder ontwikkelt wordt. Ook doet het spelen met KAPLA een beroep op zorgvuldigheid, je concentratievermogen, de oog - handcoördinatie en de grove/fijne motoriek.
Maisons_Amsterdam
Hieronder vind je een aantal leuke ideeën om te bouwen:
  • Zet de plankjes rechtop en vorm je eigen domino parcour! 
  • Leg 3 plankjes in de breedte en daarbovenop 3 plankjes in de lengte. Bouw op deze manier een toren met minstens 15 lagen. Zo kun je Jenga spelen! Probeer, zonder de toren te laten omvallen, de plankjes voorzichtig uit de toren te halen.
  • Vorm van de plankjes letters en schrijf je eigen naam! Extra uitdaging, leg de letters niet plat, maar zorg dat ze blijven staan.
  • Heeft je kind zin om te bouwen maar is het moeilijk om te bedenken wat? Stel een vraag! Bijvoorbeeld, hoe komt de auto van punt A naar punt B? (brug bouwen) Of bijvoorbeeld, waar kan de pop in wonen/slapen? (huisje/bedje) Waar woont de prins/prinses? (kasteel).
Heb jij nog leuke tips of ervaringen met KAPLA? Deel ze gerust!
KAPLA is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. 

Laat een reactie achter